Bebelusii recunosc pericolul cand il aud

de Ellen Schmidt

  Un nou studiu arata ca bebelusii pana in 9 luni pot recunoaste sunete care sunt istoric asociate cu pericolul si simt o oarecare nesiguranta fata de acestea.

Nicole Erlich, psiholog la Universitatea din Queensland,Australia a cercetat acest lucru pe 61 de sugari,observandu-i cum reactioneaza in fata sunetelor „obisnuite” ca tunetele,certurile,suieratul serpilor si trosnitul focului.
Interesant este ca atunci când copii de 9 luni au fost expusi la acest „pericol” bataile inimii lor au incetinit, ochii lor s-au deschis larg,clipeau şi s-au întors să se uite la părinţii lor pentru a se simti din nou in siguranta.
Erlich şi echipa sa cred că aceste indicii fizice demonstreaza atentia pe care o acorda copiii sunetelor periculoase.
Ea considera că „este ceva special” la aceste zgomote vechi la care bebelusii reactioneaza şi sugerează ideea ca aceste instincte exista in creierul lor chiar de la inceput.
În continuare, Erlich considera că ei isi dezvolta interesul cu privire la acestea inca din uter.
De asemenea studiul a aratat ca cei mici nu acorda asa multa atentie muzicii clasice sau sunetelor de ras ale celorlalti copii. La fel de interesant este ca nici sunetele „pericolului modern” ca spartul unui pahar sau sirenele masinilor nu ii prea impresioneaza.
Asa ca data viitoare cand mai tuna afara,aruncati un ochi la bebe ca sa fiti siguri ca se simte comfortabil!

sursa foto:dailymail.comarticle-2399238-0E1BCB2000000578-379_634x585

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =