Clatita cu ghimbir,crema de banane si nuci

 

Ingrediente :

  • 1/3 cana de nuci.
  • ½ cana faina.
  • ½ cana lapte degresat (1%).
  • 1 ou mare.
  • 1 albus de ou mare.
  • 1 lingura ulei de masline rafinat.
  • 1 lingura unt topit.
  • 2 linguri zahar tos.
  • 1 lingurita esenta de vanilie.
  • ¼ lingurita sare.
  • 1/3 cana ghimbir cristalizat tocat fin-55 g.
  • ¼ cana suc proaspat de lamaie verde.
  • 2 linguri zahar brun deschis indesat.
  • 3 banane,taiate felii subtiri.

Mod de preparare :

  1. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Se coc nucile pana devin crocante.Cand se racesc se toaca in bucati mari.
  2. Mariti temperatura cuptorului la 215 grade. O tava de teflon,cu diametrul de 25 cm se unge cu putin ulei si se adauga in cuptor.pancakes-su-1011247-l
  3. Se amesteca intr un castron mare faina,laptele, oul intreg,albusul de ou, uleiul,untul,zaharul tos ,vanilia, sarea si ghimbirul.
  4. Se toarna aluatul in tigaia incinsa,se pune din nou in cuptor si se coace 10-15 minute pana cand s-a umflat si este rumenita.
  5. Intre timp, intr-o tigaie mare se amesteca sucul de lamaie verde si zaharul brun si se tin pe foc pana cand se topeste zaharul.Se adauga feliile de banana si se mai tin pe foc 3 minute sau pana cand se inmoaie bananele.Se adauga nucile si se amesteca.
  6. Pentru servit,se taie clatita in felii si se pune deasupra compozitia cu banane si nuci.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + nine =