De ce se recomanda saltelele umplute cu hrisca ?

 

Saltelele care au in structura lor un strat de coji de seminte de hrisca sunt ceva nou pentru un consumatorii din Europa. Cu toate acestea , în Extremul Orient , astfel de produse au o tradiție de peste  2000 de ani. Aproximativ un sfert din persoanele care trăiesc în țările industrializate , suferă de insomnie sau somn cu probleme. Pentru unele dintre ele, acest lucru este mai degrabă un disconfort mai putin frecvent , dar pentru un numar important de oameni , insomnie este o problema cu care  se lupta cu toata viata .

Cu excepția medicamentelor si terapiei profesionale, cel mai eficient mod de a face cu tulburarilor de somn este alegerea unui saltele potrivite.

Poate nu stiati, dar somnul este starea in care ne petrecem aproximativ 1/3 din viata.  Iata de ce este important, chiar daca nu avem tulburari majore de somn, sa alegem o saltea potrivita.

Unul dintre cele mai originale  si in acelasi timp 100% naturale tipuri de saltele  sunt cele care au in structura coji de seminte de  hrisca .  Hrisca este cunoscuta de peste 2000 de ani. Cultivarea  de hrisca a început pe Extremul Orient , aceasta fiind una dintre plantele de cultură de baza in Coreea , Japonia , China și India . Pe lângă un important rol în nutritie, hrisca a fost  utilizata si pentru diverse tehnici de vindecare. Una din utilizarile gasite chiar de la inceput pentru cojile goale ale semintelor de hrisca a fost acela de umplutura pentru perne si saltele.  Acest lucru este deosebit de bine documentat  în Japonia și Coreea (pernele traditionale „ zafu „ folosite în meditatie  provin din Japonia ) .

Întrebarea este , de ce ar trebui să folosim un material de 2000 ani vechi in lumea noastră modernă , ​​plină de noi tehnologii si inventii , care sunt atat de usor accesibile in aproape orice magazin ? Unul dintre motive este cel pe care am mentionat la inceput – pentru tratamentul naturist al insomniei, asta deoarece  metode naturale de tratament se   pare ca sunt  si cele mai eficiente .

Un alt motiv este acela ca s-a demonstrat ca cojile semintelor  de hrisca sunt complet antialergice . Produsele umplute cu  aceste material sunt inofensive pentru  persoanele care suferă de astm și alergii .

Alt aspect important este sanatatea  coloanei noastre vertebrale . Saltele umplute cu hrisca au o rigiditate medie. Ele nu cedeaza sub presiunea exercitata de  greutatea corpului si sunt un suport solid pentru persoanele care dorm pe ele . Saltele din gama Fiki Miki  conțin tuneluri pline de hrisca special formate . Hrisca nu se misca inert pe toată suprafata ,ci  numai în tuneluri . Acest lucru ajuta la menținerea  uniformitatii  si starii plate a suprafatei saltelei .  Prin miscare, cojile de seminte de hrisca  se adapteaza formei corpului persoanei care doarme pe saltea pentru un plus de confort si de sprijin .

Poate suna surprinzator , dar aceste coji de hrisca mici sunt , de asemenea, foarte durabile . Proprietatile lor se mentin  aproximativ 10 de ani.

Saltelele umplute cu hrisca pentru adulti pot fi plasate  chiar si direct pe podea (deoarece cojile de hrisca sunt si un foarte bun izolator termic).

Va recomandam deci sa optati atat pentru copii, cat si pentru dvs  pentru saltele umplute cu coji de seminte  de hrisca, acesta fiind simbolul  milenar standard de calitate a vietii,  in curs de a fi  redescoperit . Materiale naturale au un impact mare  asupra vietii cotidiene a omului modern, asigurand  un somn sanatos , de aceea sunt recomandate pentru toti cei care au grijă de sanatatea lor si mai ales pentru copii, care trebuie sa creasca frumos si armonios!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 15 =