Galuste cu capsuni

 

Timp de preparare: 30 de minute

Cantitate: 4 portii

Ingrediente:

  • 1 pachet pudra de aluat pentru galuste de cartofi ( pentru 10 galuste).
  • 150 g capsuni.
  • 1 lingurita roinita tocata.
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa fin.
  • 1 lingura suc de lamaie.
  • 1 lingura zahar.

Mod de preparare:motto

  1.  Se prepara aluatul din pachetul de pudra conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se lasa la umflat. Intre timp, capsunile se spala si se toaca foarte marunt.
  2.  Capsunile maruntite se pun intr-un castron si se adauga lingurita de roinita tocata, cea de coaja de lamaie rasa,lingurita de zahar si cea de suc de lamaie.
  3. Peste aluatul de galuste se adauga amestecul de capsuni si se framanta. Din acesta formati 16 galuste pe care le asezati pe o farfurie pudrata cu faina.
  4. Fierbeti galustle circa 10 minute  in apa sarata clocotit. Intre timp macinati marunt 5-6 linguri de zahar  cu cateva frunze de roinita.
  5. Scoateti galustele din apa si lasati-le pe farfuriile unde ati presarat pudra de zahar de roinita.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Reader’s Digest- Gata in 30 de minute

sursa foto: screativeimage.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =