Biberon silicon Biboz - Beaba

Hrana copilului…la cerere sau la program?

 

Ar trebui sa iti  hranesti  copilul la cererea lui sau sa urmeze un program bine stabilit?   Faptul ca il lasi pe el sa aleaga momentul cand va manca, ar putea sa-l faca mai istet.

naslovna13

 

O dezbatere a parintilor mai in varsta a luat  o noua intorsatura datorita unui studiu din Marea Britanie, care sugereaza  ca istetimea copiilor care sunt hraniti ori de cate ori acestia cer mancare  creste pana la a se descurca mai bine la scoala ,decat cei care sunt hraniti dupa program.

Pentru a obține un indicator al inteligenta copiilor  si al hranirii  sugarilor, cercetatorii au folosit un esantion de 10 419  copii nascuti la inceputul anilor 1990  si au luat in considerare o serie de factori de fond, inclusiv nivelurile  parintesti de educatie, veniturile familiei, sexul  si varsta  copilului, sanatatea mamei si felurile de ingrijire pe care o acorda parintii, raporteaza  The Guardian.

Prin observarea copiilor pana la varsta de 14 ani, s-a aratat ca bebelusii care au fost hraniti atunci cand le-a  fost foame, cu laptele matern sau praf,au obtinut calificative mari la varstele de 5,7,11 si respectiv 14 ani.  In schimb, de la varsta de 8 ani, copiii hraniti la cerere (cand voiau ei) aveau un IQ cu 4-5 puncte mai ridicat decat ceilalti,hraniti dupa program.

Diferenta dintre  copiii hraniti dupa program si copiii hraniti la cerere este valabila si pentru cei alaptati si  copiii hraniti cu biberonul.  Diferenta la nivelul IQ-ului de aproximativ patru – cinci puncte, desi deosebit de semnificativa statistic, nu ar face un copil cu note slabe sa aiba note bune, dar ar fi de remarcat, „, spune dr. Maria Iacovou, care a condus studiul (via The Guardian).

Cine nu vrea un _MFO3315copil mai inteligent? Cu toate acestea, inainte de a va gandi  sa  aruncati  programul , studiul a descoperit o alta intorsatura surprinzatoare: in timp ce hrana la cerere  poate fi  cauza copiilor cu un IQ mai ridicat , mamele care tin  cont de  hranirea programata au  rezultate mai bune cu privire la masurile de bunastare  si se  simt mai increzatoare si plang mai putin. Per ansamblu, mamele care  hranesc la cerere  se simt mai adesea obosit si morocanoase.

 

 

 

 

sursa: babyzone.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =