Negresa cu unt de arahide,nuci si merisoare

In aceste negrese,untul de arahide si uleiul de masline inlocuiesc untul,iar nucile si merisoarele aduc substante fitochimice sanatoase.

Ingrediente:pentru 8 bucati

  • 2/3 cana faina.
  • ½ cana pudra de cacao.
  • 1 lingura praf de copt.
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu.life.paperblog.com
  • ¼ lingurita sare.
  • ¾ cana zahar brun deschis indesat.
  • ¼ cana unt-crema de arahide.
  • 3 linguri ulei de masline rafinat.
  • 1 ou mare.
  • 2 lingurite esenta de vanilie.
  • ½ cana mare nuci tocate.
  • 30 g ciocolata semidulce,taiata bucati.

Mod de preparare :

1.Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180 grade C. Se unge putin o tava de copt cu latura de 20 cm. Apoi  se amesteca faina,pudra de cacao,praful de copt si sarea.
2.Intr-un castron se bat bine cu un mixer electric zaharul brun,untul de arahide,uleiul si oul . Se adauga vanilia apoi faina.Se incorporeaza nucile si merisoarele.
3.Se coc 25-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa inauntru iese curata.Se raceste in tava.

 

Sursa foto:lifepaperblog.com/blissfullydomestic.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 14 =