Om de zapada din Turta Dulce: Reteta de Craciun de la ErFi

O reteta delicioasa de fursecuri festive de la Chef ErFi: fursecuri Om de Zapada din Turta Dulce va face deliciul celor mici pe masa de Craciun.

Iata de ce avem nevoie:

  • 100g unt
  • 100g zahar tos
  • 1 ou
  • 225ml melasa
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 1/2 lingurita de apa calda
  • 450g faina
  • 1 1/2 lingurite de ghimbir macinat
  • 1 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita de sare
  • 50g de stafide pentru decor

Timp de preparare: 20 min | Timp de coacere: 10 min |  Extra timp: 1 zi si 30 min

1. Intr-un vas larg amestecati untul, zaharul, oul si melasa. Dizolvati bicarbonatul de sodiu in apa calda si adaugati-l la amestecul de unt. Mixati pana devine o pasta fina.  Adaugati fainna, condimentele si sarea si amestecati bine cu mixerul. Acoperiti aluatul si puneti-l la frigider 24 de ore.
2. Preincalziti cuptorul la 180 C . Ungeti bine tava de copt cu unt. Intindeti aluatul pe planseta tapetat cu faina cu sucitorul, ca sa obtineti o foaie cu grosime de 0.5 cm. Folositi o forma speciala de Om de zapada, Ren, Bradut sau Mos Craciun ca sa taiati fursecurile festive.  ornati fiecare figurina cu stafide pe post de ochi, nascu sau globulete (dupa imaginatie)

3. Coaceti  timp de 10-12 minute si lasati sa sa raceasca in cuptor
Pofta Buna si Craciun fericit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 1 =