Reteta de Florentine a la Jamie Oliver

Ingrediente

  • 40 g amestec de fructe uscate sau coaja de portocala confiata
  • 70 g zahar
  • 20 g unt nesarat
  • 2 lingurite de faina
  • 60 ml frisca lichida
  • 50 g fulgi de migdale
  • 30 g amestec de seminte, precum seminte de floarea soarelui, susan si mac
  • 150 g de ciocolata neagra (cu 70% cacao) sau ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180ºC si puneti in cuptor tava de copt in care ati asezat in prealabil hartie de copt.

Tocati marunt fructele uscate sau coaja de protocala confiata.

Puneti o craticioara pe aragaz la flacara mica si adaugati in ea zaharul, untul si faina amestecand continuu. Continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a dizolvat, apoi adaugati frisca lichida.
Luati apoi craticioara de pe aragaz si adaugati fulgii de migdale, semintele, fructele sau coaja de portocala confiata.
Cat amestecul este cald, luati din el cu lingurita si puneti portii pe hartia de copt, lasand spatiu de cativa centimetri intre ele, ca florentinele sa se poata coace.

Coaceti Florentinele timp de 12-15 minute, pana devin aurii.

Scoateti tava de copt din cuptor si lasati florentinele sa se raceasca.

Intre-timp, topiti ciocolata intr-un vas la Bain Marie, apoi picurati ciocolata topita peste fiecare din florentinele scoase din cuptor.

Florentinele sunt gata de servit dupa ce s-a intarit ciocolata.

Pofta Buna.

Reteta preluata de la Jamie Oliver.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − eight =