Salam de gutui

Ingrediente:

  • 1/2 kg gutui
  • 200 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuci
  • 1 esenta rom

Mod de preparare in 4 pasi:

1.Curatam gutuile si le taiem cubulete. Se pun gutuile la fiert cu apa doar cat sa le acopere.

2. Cand s-au inmuiat gutuile adaugam zaharul si lasam pe foc pana scade toata zeama si se caramelizeaza amestecul. In acest timp punem stafidele in rom si pisam nucile. Dupa ce adaugati totul peste gutui,mai lasati pe foc aprox.15 minute,amestecand continuu ca sa nu se lipeasca.

3. Lasam putin sa se raceasca si apoi rasturnam compozitia rezultata pe un celofan .Rulam in forma de salam, strangem bine la capete si dam la rece.DSC00151

4. Dupa ce s-a intarit, desfacem folia de celofan si taiem felii.

De asemenea,puteti adauga si biscuiti in compozitie.

 

 

 

Sursa foto:caietulcuretete.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + twelve =