FRIPTURĂ DE HALLOWEEN

Potrivit de la 10 luni

2 PORȚII / PREGĂTIȚI 5 MINUTE / GĂTIȚI 15 MINUTE

Ingrediente

200g dovleac sau 1/2 staniu piure de dovleac

30g orez

30g carne tocată

2 puncte de cuțit de chimen

1 lingurita ulei de masline

Instrucţiuni

1. Puneți orezul în vasul de gatit orez Babycook cu 45 ml de apă.

2. Se toarnă apă în rezervor (nivelul 3) și începeți să gătiți.

3. Curatati și spălați dovleacul (dacă nu folosiți dovleac la conserva) și tăiați în cuburi mici de 1cm.

4. Când orezul este gătit, puneți dovleacul (dacă utilizați dovleac la conserva, nu este nevoie să-l gătiți) și carnea tocată în coșul de aburi.

5. Se toarnă apă în rezervor (nivelul 3) și începeți să gătiți.

6. Puneți totul în vasul de amestecare (carnea tocata, dovleacul, orezul), adăugați chimenul și uleiul de măsline.

7. Amestecați adăugând din lichidul de gătit până când obțineți consistența dorită.

Nutrifacts

Acest piure, care nu este complet neted datorită orezului și a carnii tocate, permite copiilor să descopere texturi noi și să înceapă să se bucure de alimente care au o consistență ușor diferită. Culoarea, care este portocalie datorită dovleacului, este apetisantă. In general, bebelusii, la fel ca si adultii, observa culoarea si sunt mai usor tentati de culorile galben, portocaliu sau alb, mai degraba decat de verde.

Friptura tocată, care poate fi carne de vită sau de vitel, oferă fier, necesar pentru ca bebelușul să producă globulele roșii din sânge. Daca esti insarcinata sau daca ai nevoie de fier, iti poti pregati carne tocata insotita de aceeasi piure.

Te-ar mai putea interesa si …