Alegerea unui cărucior sună suficient de simplu. Trebuie doar să aflați ce mărcă vă place, care este bugetul dvs. și apoi să alegeți unul potrivit pentru vârsta copilului (sau copiilor) dvs., nu?

Cu siguranță, asta am presupus și eu și soțul meu, când am mers pentru prima dată la cumpărături cu puțin peste cinci ani în urmă, doar pentru a descoperi că ne-am trezit într-un câmp minat, plin de întrebări capcană referitoare la greutatea

Ascultând conversațiile din jurul nostru („Ați putea să-mi spuneți dacă acesta este compatibil cu scoica Cybex Aton M -Size sau cu Graco”), ne-am dat seama curând că ceilalți părinți mai sârguincioși petrecuseră ore întregi cercetându-le și căruciorul cumpărat de noi în pripă, bazându-ne aproape în totalitate pe bugetul nostru și pe „nuanta gri frumoasă a capotinei” și nu pe ideea că avem nevoie de un produs practic, pe care să îl folosim cu ușurință timp de aproape 3 ani, probabil că nu ar fi fost niciodată ales.

Carucior sport vs. cărucior cu landou – care este diferența?

Am avut inițial impresia că căruciorul sport, căruciorul cu landou sunt în esență doar termeni diferiți pentru același lucru. Cu toate acestea, dacă suntem tehnici, un cărucior cu landou este conceput pentru nou-născuți sau bebeluși mai mici cu vârsta de până la șase luni și este de obicei orientat către părinți, în timp ce un cărucior sport are șezutul orientat spre înainte.
Termenul englezesc de „buggy” tinde să se refere la cadrele ușoare pliabile – adesea mai mici de 5 kg, în timp ce multe cărucioare sport au greutăți mai mari de 10 kg. Buggy-urile sunt, în general, mai ieftine, dar sunt mai puțin susceptibile de a fi opțiunea dvs. zilnică (fiind însă opțiunea ideală în cazul călătoriilor cu avionul). De ce tip de cărucior am nevoie pentru un nou-născut?
Copiii nou-născuți ar trebui să stea întinși într-un landou, deoarece acest lucru le protejează spatele, asigură ă respirație eficientă, acest mod de transport fiind considerat de medicii pediatri  mult mai sănătos pentru dezvoltarea lor generală decât transportul în carucioare sport sau în scoică asezată pe șasiu. Acest lucru înseamnă că pentru nou născut vom alege obligatoriu fie un șasiu cu cărucior pe care este așezat un ladou, fie un carucior al carui spătar se înclină la 180 de grade.
Ca regulă generală, un unghi de înclinare maxim de ceva mai mic decât acesta nu este potrivit până când copilul nu are vârsta cuprinsă între trei și șase luni. 

Ce caracteristici ar trebui să am în vedere atunci când cumpăr un cărucior?

Majoritatea mărcilor oferă modele mai potrivite pentru viața urbană și altele mai off-road, așa că este o idee bună să luați în considerare unde îl veți utiliza în principal. Dacă intenționați să scoateți căruciorul off-road, probabil că veți dori să scoateți în evidență modelele cu dotări pentru toate terenurile și, dacă sunteți un utilizator obișnuit de transport public, veți fi, fără îndoială, mai puțin îngrijorat de modul în care face față căruciorul pe teren accidentat și mai îngrijorat de cât de ușor se va plia în orele de vârf. Dacă sunteți un alergător și doriți să combinați împingerea căruciorului cu exercițiul obișnuit, ați putea dori să optați pentru un cărucior de jogging.
De asemenea, este posibil să fie nevoie să vă gândiți la frații mai mari sau, dacă acesta este primul dvs. copil, dacă credeți sau nu că este probabil să mai aveți copii înainte ca noul dvs. copil să iasă din etapa căruciorului. Cu unele cărucioare, este posibil să cumpărați un al doilea atașament pentru copiii următori și, desigur, dacă aveți copii cu vârste foarte apropiate sau gemeni, va trebui să alegeți o opțiune dublă pentru buggy de la început, caz în care va trebui să vă gândiți dacă doriți să stea unul lângă altul (side by side) sau unul în fața celuilalt (gen trenuleț).
În ceea ce privește manevrabilitatea și robustețea căruciorului, merită cu siguranță să testați câteva modele diferite, dacă puteți. Cât de ușor este să manevrezi? Cât de robust arată? Căutați  un model de cărucior reversibil (astfel încât bebelușul dvs. să poată fi orientat spre spate sau spre înainte)? Este ușor să pliați și să depozitați, atât acasă, cât și în mașină? Frânele sunt ușor de acționat și căruciorul se simte sigur când staționează? Ați putea atașa o placă de buggy pe spatele acesteia pentru a ajuta picioarele obosite ale copilului în viitor? Care este lățimea totală a căruciorului și cât de bine încape în lift sau în portbagaj? Cam acestea ar fi câteva indicii de alegere a unui cărucior.

Pentru a vă ușura căutările, va recomandam să studiați câteva din cele mai populare modele de cărucioare ale momentului.

Carucioare pentru un copil:

1.  Graco Near2Me

2.  Baby Jogger City Tour 2

3.  Maclaren Quest

4.  Bugaboo Fox 2

5.  Bugaboo Cameleon

6.  Cybex Balios S Lux

7.  Cybex Melio

Carucioare pentru gemeni:

1.  Bugaboo Donkey Twin

2.  Maclaren Twin Techno