Ghid de cumpărare balansoar bebe

În acest ghid de cumpărare balansoar bebe veți găsi informația esențiala atunci când vreți să achiziționați un balansoar pentru bebe.

Balansoarele pentru bebeluși sunt un ajutor special pentru mămici în prima perioadă de viață a celor mici.

Puteți alege balansoarul în funcție de poziția acestuia, de funcțiie speciale incluse, modul de funcționare si buget.

GREUTATEA MAXIMA a bebelușului nu trebuie sa depașeasca 9 Kg. Conform standardului EN 16232: 2013 + A1:2018 balansoarele pot fi folosite pentru bebeluși de la naștere și pana la o greutate maxima de 9 kg sau o inaltime de 76 cm.

Pentru ca balansoarele Graco se comercializeaza atat in Europa cat si in SUA, in manualele de ultilizare veti regasi ca greutatea maxima este de 11 Kg (conform standardului american).

Standardul EN 16232: 2013 + A1:2018 se aplica atat balansoarelor electrice, cat si celor mecanice (ele find destinate bebelusilor care nu pot sedea in fundulet nesustinuti). Din considerente financiare multi comercianti sustin nefondat faptul ca balansoarele lor sunt recomandate pana la varste mult mai inaintate.

Stabilitate si confort

 • Balansoarul pentru bebelusi trebuie sa fie foarte stabil si perfect sigur pentru cel mic. In cazul in care bebelusul de varsta mai mare se agita, nu trebuie sa existe risc de rasturnare.
 • Husele textile ale unui balansoar trebuie sa fie usor detasabile si lavabile la masina de spalata la 30°, fara stoarcere.
 • Pentru ca husele vin in contact direct cu pielea bebelusului, acestea trebuie sa fie fabricate din materiale tratate antialergic.
 • Inserturile de nou-nascut se scot pe masura ce bebelusul creste.
 • Spatarul balansoarului trebuie sa aiba cat mai multe pozitii de reglare, pentru a putea oferi un confort deplin bebelusului.
 • Graco pune mare accent pe siguranta si sanatatea noului nascut, astfel incat toate balansoarele Graco sunt realizate conform recomandarilor Academiei Americane de Pediatrie.

Functiile unui balansoar

 • Sistemul de leganare poate fi din fata in spate (ca un leagan traditional) sau tridimensional, ca in bratele mamei. Cele mai performante modele de balansoare au mai multe moduri de leganare pentru ca bebelusul sa nu se plictiseasca niciodata.
 • Alimentare: Balansoarul electric poate fi alimentat la priza sau cu baterii. In cazul balansoarelor complexe, precum balansoarul Graco All Ways Soother Horizon un set de baterii nu ar putea sustine alimentarea tuturor functiilor acestuia.
 • Vitezele de leganare trebuie sa fie usor de reglat, in functie de preferintele bebelusului. Balansoarele electrice pot avea de la o singura viteza de leganare, la mai multe viteze de leganare precum balansoarele mai complexe.
 • Cantecele de leagan si zgomotele din natura sunt o functie suplimentara utila, ele ajutandu-l pe bebelus sa adoarma mai repede.
 • Jucariile suplimentare au rolul de a stimula dezvoltarea acuitatii vizuale a celui mic.
 • Sezutul cu functie de vibrare este un element al balansoarelor moderne. In cazul balansoarelor Graco linistirea prin vibratii functioneaza independent de functia de leganare.

Ghid de cumpărare balansoar bebe: Cum să alegeți balansoarul perfect pentru micuțul dumneavoastră

Balansoarele pentru bebeluși reprezintă un ajutor prețios pentru părinți, oferindu-le posibilitatea de a-și liniști și amuza micuții într-un mod sigur și confortabil.Cu atâtea modele și caracteristici disponibile pe piață, alegerea celui mai potrivit balansoar pentru bebelușul dumneavoastră poate fi o provocare.

În acest articol, vă vom oferi un ghid detaliat care să vă ajute să luați cea mai bună decizie în funcție de nevoile și preferințele bebelușului și ale dumneavoastră.

Iată câteva aspecte ce trebuie avute în vedere înaintea achiziției unui balansoar pentru bebe

Tipuri de balansoare existente pe piață:
Pe piață există o varietate de balansoare pentru bebeluși, fiecare având caracteristici și funcții diferite. De exemplu, balansoarele mecanice se bazează pe mișcarea manuală, în timp ce cele electrice folosesc un motor pentru a genera mișcarea de legănare. Alte tipuri de balansoare includ modelele portabile și cele cu funcții suplimentare, cum ar fi jucării interactive sau muzică. Analizați tipurile de balansoare disponibile și alegeți unul care se potrivește cel mai bine nevoilor și stilului de viață al familiei dumneavoastră.

Siguranța balansoarului:
Siguranța bebelușului trebuie să fie principala preocupare atunci când alegeți un balansoar. Asigurați-vă că modelul ales respectă toate standardele de siguranță. Toate balansoarele trebuie să fie dotate cu centuri de siguranță. Pentru că funcția principală este cea de balansare sau legănare, baza balansoarului trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea compensa deplasarea centrului de greutate al balansoarului impreuna cu bebelusul aflat în el. Din acest motiv, standardul european prevede ca balansoarele se pot folosi pentru copiii cu greutatea de pana la 9 kg.

Puteți intâlni balansoare care au fost testate și omologate în alte regiuni ale globului (precum SUA sau Australia) pentru o greutate maximă de 11 kg.

Alegeți un balansoar confortabil:
Confortul este esențial pentru a menține bebelușul fericit și relaxat în balansoar. Optați pentru un model cu un scaun moale, căptușit și cu un unghi de înclinare ajustabil, astfel încât să poată fi adaptat pe măsură ce copilul crește. De asemenea, alegeți un balansoar cu o husă detașabilă și lavabilă, pentru a facilita curățarea și întreținerea.

Stabiliți un buget:
Balansoarele pentru bebeluși variază în preț în funcție de caracteristicile și calitatea materialelor folosite. Stabiliți un buget înainte de a începe căutarea și încercați să găsiți un balansoar care să ofere cel mai bun raport calitate-preț în funcție de nevoile dumneavoastră. Țineți cont că uneori este mai bine să investiți într-un model de calitate superioară, care poate dura mai mult și poate oferi un confort sporit bebelușului.

Verificați vitezele și modurile de legănare:
Balansoarele electrice oferă de obicei o varietate de viteze și moduri de legănare. Alegeți un model care vă permite să ajustați viteza și mișcarea în funcție de preferințele bebelușului dumneavoastră. De asemenea, este util să aveți un balansoar cu un temporizator, astfel încât să puteți controla durata de legănare.

Explorați opțiunile de sunet și vibrații:
Unele balansoare oferă funcții de sunet și vibrații pentru a ajuta la calmarea și relaxarea bebelușului. Aceste caracteristici pot fi foarte utile, mai ales în cazul unui bebeluș agitat. Verificați opțiunile disponibile și alegeți un balansoar care include sunete și vibrații care se potrivesc preferințelor bebelușului.

Alegeți un balansoar cu funcții suplimentare:
Balansoarele pot veni cu o gamă de funcții suplimentare care ajută la stimularea dezvoltării bebelușului și menținerea acestuia angajat. Acestea pot include jucării suspendate, lumini, muzică și activități interactive. Alegeți un balansoar cu funcții suplimentare care să încurajeze dezvoltarea senzorială și cognitivă a bebelușului.

Considerați portabilitatea și ușurința de depozitare:
Dacă locuiți într-un spațiu restrâns sau călătoriți des, este important să alegeți un balansoar portabil și ușor de depozitat. Acesta ar trebui să fie ușor de pliat și să aibă o greutate redusă pentru a facilita transportul. De asemenea, asigurați-vă că modelul ales nu ocupă prea mult spațiu atunci când este pliat.

Citiți recenzii și cereți recomandări:
Citiți recenzii online și discutați cu alți părinți despre experiențele lor cu diferite balansoare pentru bebeluși. Acest lucru vă poate oferi o idee mai clară despre calitatea și performanța diferitelor modele, facilitându-vă alegerea celui mai potrivit balansoar pentru copilul dumneavoastră.

Verificați politica de returnare și garanția:
Înainte de a achiziționa un balansoar, verificați politica de returnare a magazinului și durata garanției oferite de producător. Aceasta vă va oferi liniștea sufletească în cazul în care întâmpinați probleme cu produsul sau dacă decideți că nu este potrivit pentru bebelușul dumneavoastră.

Testați balansoarul în magazin, dacă este posibil:
Dacă aveți posibilitatea, mergeți într-un magazin fizic și testați diferite balansoare înainte de a face o achiziție. Acest lucru vă va permite să evaluați confortul, stabilitatea și funcționalitatea diferitelor modele și să luați o decizie mai informată.

Optați pentru materiale de calitate și durabile:
Alegeți un balansoar fabricat din materiale de înaltă calitate și durabile, care să reziste uzurii și să poată fi folosit pe o perioadă îndelungată. Acest lucru vă va asigura că investiția dumneavoastră este una înțeleaptă și că balansoarul va oferi un mediu sigur și confortabil pentru bebelușul dumneavoastră.

Verificați ușurința de întreținere și curățare:
Balansoarele pot deveni murdare în timp, iar întreținerea și curățarea lor trebuie să fie cât mai simple posibil. Optați pentru un model cu huse detașabile și lavabile la mașină și căutați balansoare fabricate din materiale ușor de curățat.

Alegeți un balansoar care crește împreună cu bebelușul:
Unele balansoare au caracteristici modulare și ajustabile, care permit adaptarea produsului pe măsură ce bebelușul crește și se dezvoltă. Investiția într-un astfel de balansoar vă poate economisi bani pe termen lung, evitând necesitatea de a cumpăra un balansoar nou pe măsură ce copilul crește.

Urmați aceste sfaturi atunci când alegeți un balansoar pentru bebelușul dumneavoastră și veți fi mai încrezători că ați făcut cea mai bună alegere pentru familia dumneavoastră. Țineți cont de siguranța, confortul, funcționalitatea și adaptabilitatea produsului, precum și de bugetul și stilul de viață al familiei dumneavoastră. Nu uitați să citiți recenzii și să cereți recomandări de la alți părinți pentru a vă asigura că alegeți un balansoar de încredere și de calitate.

În cele din urmă, este important să înțelegeți că fiecare copil este diferit și că balansoarul care a funcționat pentru un alt bebeluș nu ar putea fi neapărat potrivit pentru copilul dumneavoastră. Fiți deschiși să experimentați și să ajustați alegerile în funcție de nevoile și preferințele individuale ale bebelușului și ale dumneavoastră. Cu timpul și cu răbdare, veți găsi balansoarul perfect care să ofere confort, siguranță și sprijin în această etapă minunată a vieții de părinte.

Un balansoar potrivit poate face diferența între un bebeluș liniștit și unul agitat. Prin urmare, este important să vă alocați suficient timp pentru a vă informa și a lua în considerare toți factorii relevanți înainte de a face o achiziție. Țineți cont de sfaturile și recomandările prezentate în acest ghid de cumpărare balansoar bebe și veți fi pe drumul cel bun spre a oferi bebelușului dumneavoastră un mediu confortabil și sigur în care să se dezvolte și să exploreze.