Reguli de siguranta in scaunul de masa al celui mic:

  • Asigurati-va ca scaunul de masa pe care vreti sa-l cumparati nu se rastoarna usor
  • Daca scaunul este pliat, asigurati-va ca i-ati pus siguranta
  • De fiecare data cand copilul este asezat in scaun, prindeti-l in centurile de siguranta ale scaunului. Astfel veti preveni alunecarea din scaun a copilului, accident extrem de periculos ce se poate solda chiar cu decesul copilului. Nu lasati niciodata copilul sa seta in picioare pe scaunul de masa
  • Nu asezati scaunul de masa in apropierea unui bar, bufet sau a mesei, deoarece exista riscul ca cel mic sa se impinga in aceste piese mari de mobilier si scaunul de masa sa se rastoarne.
Scaun de masa Graco Duodiner dlx 6 in 1 Patchwork Grey
Siguranta in scaunul de masa
  • Nu lasati niciodata copilul asezat in scaunul de masa si nesupravegheat de un adult si nu permiteti copiilor mai mari sa se catare pe scaunul de masa sau sa se joace cu acest scaun, deoarece se poate rasturna.
  • Un scaun de masa care se prinde de masa nu este un bun substitut pentru scaunele clasice de masa. Daca totusi doriti sa achizitionati un astfel de produs (scaun atasabil la masa), cautati unul care sa aiba un mecanism sigur de fixare de masa si asigurati-va ca masa e suficient de grea pentru a suporta greutatea copilului. Verificati daca picioarele copilului ajung la piciorul mesei pentru ca in acest caz copilul se poate impinge in masa, iar scaunul fixat de aceasta se va desprinde.

Pentru mai multe informatii legate de siguranta acestui tip de produse puteti consulta si acest GHID.

Speram ca acest articol va va ajuta sa luati decizia corecta atunci cand veti achizitiona scaunul de masa pentru etapa de diversificare a alimentatiei.

Si pentru inspiratie la gatit am pregatit o selectie de retete delicioase.

Te-ar mai putea interesa si …