In general, Er este un pui ascultator. Mananca tot ce mama Dino ii pune in farfurie, bea tot lapticul, merge la culcare odata cu desenele de la Dinotv si nu plange fara un motiv intemeiat. Poate de asta toata lumea il iubeste pe puiul Er!

Ar fi o singura problema, una micuta, dar totusi o problema:  desi are aproape 2 anisori, Er e foarte bun prieten cu Capitanul Suzetica.

Ca un fratior bun, priceputul Fi a incercat sa-i explice lui Er ca ar cam fi vremea sa renunte la suzetica lui, dar puiul cel mic nici nu vroia sa auda de asa ceva.

Vazand asta, priceputul Fi s-a consultat cu prietena lui Nico si cu verisoara Rox.  Au analizat toti trei problema lui Er, au mai dat niste telefoane, au cautat pe internet si in final, tot priceputul Fi a gasit solutia.

Er, nu ti se pare ca de la o vreme Capitalul Suzetica e cam suparat?

-Nu. De ce sa fie suparat?

-N-ai vazut ca s-a cam ingalbenit, ca e mai moale de la un timp? Astea sunt semne sigure!

-Ce fel de semne?

-Sunt semne ca ii e dor de casa lui din Tara Suzetelor. Cand puii cresc mari, ca tine, suzetele trebuie sa se intoarca acasa, in Tara Suzetelor.

-Dar casa lui este aici si nu exista o Tara a Suzetelor.

-Ba da. Tara Suzetelor e peste mari si tari, iar acolo e casa lui Suzetica, unde il asteapta mamica, taticul, fratiorii lui si 50 de matusi suzete. Trebuie sa-l ajutam sa ajunga acolo. Altfel se va imbolnavi.

-Daca e asa, sigur ca vreau sa il ajutam. Hai sa mergem sa il ducem acasa.

-Bine. Trebuie sa-i facem o barcuta trainica, pentru ca trebuie sa traverseze marea.

Si cei doi frati s-au pus pe treaba. Fi a taiat si lipit o barcuta frumoasa din hartie colorata, iar Er a lipit un catarg cu un steag colorat in albastru si portocaliu. Apoi cei doi s-au dus pe malul marii si au lansat la apa barcuta cu Capitanul Suzetica la bord.

-Pa Suzetica! Sa nu ma uiti. Sa-mi scrii cand ajungi in Tara Suzetelor!

Din cand in cand, Er se mai gandeste la Suzetica si ofteaza. Dar de cand Capitanul a plecat pe mare, Er nu si-a mai luat o alta suzeta. De acum e chiar un Dinozaur mare!

Voi copii mai aveti suzetica? Nu vreti sa o ajutati sa ajunga in Tara Suzetelor, la familia ei?

Te-ar mai putea interesa si …