Cum alegem un carucior
Cautarea caruciorului perfect este o provocare pentru foarte multi parinti, asa ca intrebarea: Cum alegem un carucior este cumva la oridinea zilei pentru ei.
Ideal este sa parcurgem cateva etape simple pornind de la identificarea nevoilor familiei noastre.
1. Mai intai ne gandim daca vom utiliza caruciorul mai mult in oras, pe strazi asfaltate, sau pe drumuri pietruite, nisip, teren denivelat.
In functie de tipul de teren, vom face astfel optiunea pentru un carucior urban, cu roti mici, gandit pentru oras, sau unul cu roti mari, adaptabile oricarui tip de teren.
Daca optam pentru unul din modelele de carucioare 3 in 1 cu roti all-terrain, este bine sa avem in vedere si celelalte caracteristici pe care le enumeram mai jos: greutate, dimensiuni, sistem de pliere, accesorii, materiale textile.
2. Vom lua in calcul tipul deplasarilor pe care intentionam sa le facem impreuna cu cel mic, mai precis, daca avem de gand sa mergem mult cu masina, sau ne rezumam la plimbari pe jos in parc.
Este important sa ne punem aceasta intrebare si in cazul in care masina va fi vehiculul in care avem de transportat caruciorul, trebuie neparat sa masuram dimensiunile portbagajului pentru a ne asigura ca acesta incape cu usurinta.
3. Un al 3-lea factor cheie este pozitionarea locuintei: la parter, sau la etaj, intr-un bloc dotat cu ascensor.
In cazul in care stam la bloc si nu avem spatiu de depozitare la parter pentru carucior, trebuie neaparat sa masuram dimensiunile liftului, pentru a ne asigura ca incape in acesta.
4. Greutatea caruciorului este si ea importanta deorece mamica este aceea care va trebui sa manevreze cel mai des “vehiculul”, asa ca o greutate redusa este clar un avantaj.
Trebuie sa studiem cu mare atentie descrierile producatorilor si ideal sa testam in prealabil caruciorul in cee ace priveste greutatea, deoarece de foarte multe ori informatiile sunt eronate, fiind furnizata doar greutatea sasiului, fara roti si material textil.
O greutate optima a unui sasiu de carucior de nou-nascut cu roti si material textile (parte sport sau landou) nu ar trebui sa depaseasca 13 kg.
5. Sistemul de pliere este de asemenea important, deoarece o pliere printr-un numar limitat de manevre (un singur click, un buton etc) ne usureaza fantastic viata.
Cele mai cunoscute tipuri de pliere sunt plierea tip carte sau plierea tip umbrela.
6. Decizia de achizitie a unui landou tine iarasi de tipul de viata pe care il ducem, unii parintii, mai activi, preferand ca in primele luni sa utilizeze un sistem de purtare in locul landoului.
De principiu se recomanda totusi utilizarea landoului sau alegerea unui carucior care se lasa cat mai aproape de orizontala (160-180 grade) pentru a se asigura o pozitie respiratorie si o pozitie a coloanei corecte.
7. Scoica este acea componenta care ar trebui achizitionata separat si nu neaparat ca parte a unui sistem de cărucior 3 in 1, deoarece in multe situatii, producatorii de astfel de sisteme fac rabat exact la aceasta piesa.
Recomandarea noastra este sa achizitionati scoica atunci cand mai e putin timp pana la nastere, ideal o scoica ergonomica, testata la impact, care sa fie folosita predominant in masina si doar ocazional pe cadrul caruciorului, pe care se fixeaza cu adaptor speciali.
8. Accesoriile incluse sunt si ele importante, fiind bine sa optam de la inceput pentru husa de ploaie, plasa de tantari sau sac de picioare, economisind astfel bani si asigurandu-ne totodata ca avem tot ceea ce ne trebuie pentru plimbarea cu bebelusul.
Un accesoriu care e bine sa fie achizionat separat si pe care nu recomandam sa il asezati pe manerul caruciorului pentru a evita riscul de rasturnare, este geanta de infasat.
9. Capotina caruciorului este bine sa fie cat mai mare, mai generoasa, astfel incat bebe sa fie bine potejat de razele soarelui.
Umbrelutele de carucior pot intra in categoria fashion si nicidecum in categoria articolelor de protectie solara.
10. Si nu in ultimul rand, daca e vorba de un carucior de nou-nascut, trebuei sa ne asiguram ca acesta e prevazut cu suspensii pe toate cele 4 roti pentru o buna protectie a coloanei vertebrale a celui mic.
Acestea ar fi criteriiile de baza pe care trebuie sa se bazeze alegerea caruciorului nostru, criterii la care se adauga, desigur, cel mai important: bugetul.
Inarmati cu aceste sfaturi, este mai simplu acum pentru voi, parintii, sa raspundeti la intrebarea: Cum alegem un carucior.
Va recomandam sa consultati sectiunea Stiri si Noutati pentru a fi la curent cu cele mai cool modele de carucioare 3 in 1, 2 in 1 sau sport lansate anul acesta.
Te-ar mai putea interesa si …