Deși sarcina este interesantă, poate fi și o etapă stresantă și plină de anxietate pentru multe femei.  De aceea dorim să simplificăm cât noțiunile de nutriție. Așa o  să obțineți toți nutrienții esențiali și energia necesară.

Cum ar trebui să fie o dietă sănătoasă în timpul sarcinii?

5-pe-zi (sau mai mult!) – În mod ideal ar trebui să consumăm 5 până la 9 porții de fructe și legume pe zi, cu o porție de aproximativ o mână sau 80g. Legumele și fructele verzi sunt, de asemenea, o sursă excelentă de acid folic, care este important de obținut prin dietă, precum și în formularul suplimentar (a se vedea mai jos pentru mai multe informații!). Încercați să umpleți aproximativ o treime din farfuria de masă cu legume sau salată și, dacă vă este foame între mese, aveți o porție de fructe.

Alimente integrale și fibre – carbohidrații cu amidon integral sau cu eliberare lentă, cum ar fi cartoful dulce, ovăzul, pastele integrale, orezul basmati sau pâinea de grâu, oferă corpului și bebelușului în creștere vitamine B, energie și fibre. Încercați să umpleți încă o treime din farfurie cu acestea pentru a vă menține sațietatea pentru întreaga zi.

Proteine de origine animală și / sau vegetală

Surse de proteine: carnea și peștele gătit, ouăle, lactatele sau tofu, fasolea, lintea. Acestea ar trebui să ocupe o treime din farfurie sau bol. Asta pentru că bebelușii noștri au nevoie de proteine zilnic ca să să crească. Carnea roșie și fasolea oferă și o sursă de fier. Aceasta este importantă pentru dezvoltarea bebelușului.

Grăsimi sănătoase

Grăsimile nesaturate: avocado, ulei de măsline și rapiță, nuci și semințe, somonul, macroul. Acestea sunt importante pentru a ajuta la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi. Ele asigură acizi grași esențiali omega-3 sănătoși pentru inimă.

Vă recomandăm să consultatți secțiunea cu rețete a blogului nostru.

Nutritia gravidei

Te-ar mai putea interesa si …